Waarom een nieuwe huisstijl?

Ja, waarom zou je als bedrijf overstappen op een nieuwe huisstijl? Dat is een vraag die wij onszelf wel vaker hebben gesteld tijdens de ontwerp- en maakfase. Dit afgelopen jaar heeft als vergrootglas gewerkt op onze dienstverlening, waarbij duidelijk werd waar onze kracht ligt: snel omdenken naar oplossingen waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen in hun klantcommunicatie.

Hierbij verloren we ons motto niet uit het oog: het paperclip-principe. Onze diensten moeten eenvoudig uit te leggen zijn en effectief zijn in wat ze doen. Dat stokpaardje bleef, en blijft, onverminderd belangrijk in alles wat we doen. Wellicht herkent u de paperclip wel in ons nieuwe logo.

Als u mij heeft ontmoet, zal de kreet “het is toch geen rocket science” u ook niet onbekend zijn. Met die motivatie proberen we onze ideeën uit te voeren en te vertalen naar bruikbare diensten voor onze klanten – en blijkbaar een hoop diensten die bij u nog niet bekend waren. Het begon flink te knagen dat niet al onze diensten bij de klant bekend zijn en deze dan voor een andere en duurdere oplossing had gekozen. Voor ons allebei zonde.

Daarom zelfs, of misschien wel juist, na een roerig jaar een nieuwe huisstijl en website die meer recht doet aan waar we met KONTAK voor staan. We blijven hard werken om u als klant keer op keer positief te verrassen. We willen onze kennis versterken en uitbreiden om deze nog beter te vertalen naar eenvoudige en toegankelijk diensten. Met trots presenteren we onze nieuwe huisstijl en uitstraling, maar we blijven gewoon ouderwets doen wat we al deden: opticiens ondersteunen in creatieve campagnes, online content en effectieve oproepprocessen met SMS, e-mail, brief of kaart.

Tot snel,
Marcel Vink